Sukiyaki

25.02.2014 19:26
Sukiyaki este un fel de mancare japonez contemporan care dispune de carne de vită.Modul  de gatire  este  diferă în funcție de regiunea din Japonia. 
Nu a fost un preparat traditional  japonez, în urma învățături budiste, care consumul de carne a fost considerat în mod tradițional respingătoare. Cu toate acestea, în perioada Meiji (1868-1912), cand modul de gătit din Vest a intrat în Japonia și consumul de carne încetata să mai fie un tabu, sukiyaki a devenit popular. 
Sukiyaki este unul dintre feluri de mâncare japoneze NABE de carne de vită tăiată în felii subțiri gătite într-o tigaie special cu ceapa, tofu, ciuperci Shiitake, și alte legume și ingrediente. Acest fel de mancare este gătit la masă într-un bulion de sos de soia, un sake dulce numit mirin, și zahăr. Apoi întâlnire într-un ou crud, bătut și mâncat.Elementele fierte sunt scufundate într-un ou crud înainte de a mânca.